TETRA DOKÜMANLAR
ISO 27001, KVKK, SIZMA TESTİ, TANITIM SUNUMLARI
İNDİRKurumunuzdaki İç ve Dış Erişim Noktalarında Ortaya Çıkabilecek Zafiyetleri Belirlemek İçin Şimdi Kayıt Olun!
Dijital pazarlamanın bir alt kolu olan SEO (Arama motoru optimizasyonu) arama motorlarından web sitenizi anlayabilmesine ‘’taramasına’’ olanak sağlayarak web sitenizi arama motorlarının kriterlerine uygun hale getirerek hedeflenen anahtar kelimeleri arama motoru aramalarında yükseltilmesini sağlar.
SEO’nun görevleri arasında;
Bulunur.
Seo, ilgili anahtar kelimeler aracılığıyla arama motorlarında daha üst sıralarda yer alarak ilgili anahtar kelimelere ait arama trafiğinde en yüksek ziyaretçi sayısına ulaşmayı amaçlar. Bu amaçla yapılan seo çalışmaları, web sitelerini arama motorlarına uyumlu şekle getirerek ziyaretçilerin daha hızlı ve kolay ulaşabilmelerini sağlar.
Dijital pazarlamanın en önemli alanlarından biri olan seo, birçok firma için etkili bir pazarlama ağıdır. Yapılan seo çalışmaları genel olarak içeriklerin rakip firmalar ile karşılaştırılması gibi sektör analizleri gerektirse de zamanla değişebilen arama motorları sıralama algoritmalarına bağlı olarak yapılmaktadır. Kaliteli içerikler üretebilen, backlink alan ve yüksek ziyaretçiye sahip internet sitelerinin SERP’de (Search Engine Results Page) daha yüksek sıralarda olduğu görülmektedir.
Seo, genellikle 6 farklı aşama üzerinden ilerlemektedir. Bunlar;
İçerik pazarlama, site hızı, Robots.txt dosyasını ve URL alt yapısını optimize etme, breadcrumb, yapılandırılmış veri, canonical etiketi, 404 sayfasını optimize etme, XML site haritasını optimize etme seo çalışmalarını etkileyen önemli faktörlerdir.
Bunların yanı sıra; başlık etiketi, meta açıklamaları, alt başlıklar, dahili linkler, görsel adları ve alt tagler de yine seo çalışmalarının önemli etkenleri arasında yer almaktadır.