TETRA DOKÜMANLAR
ISO 27001, KVKK, SIZMA TESTİ, TANITIM SUNUMLARI
İNDİRKurumunuzdaki İç ve Dış Erişim Noktalarında Ortaya Çıkabilecek Zafiyetleri Belirlemek İçin Şimdi Kayıt Olun!
Siber saldırganlar, koronavirüs gündemini kullanarak bilgisayar kullanıcılarını tuzağa düşürmeye başladı. Bilgi Güvenliği Uzmanı ve Tetra Bilişim Yönetim Kurulu Başkanı Geylani Gani, “Yapılan araştırmalara göre; koronavirüs hakkında bilgi sunan sitelerin yüzde 93’ü zararlı yazılım barındırıyor, 2 bin 200’den fazla web sitesi ise şüpheli konumda bulunuyor. Bu siteler “Koronavirüs indirimi, tüm ürünlerde yüzde 10” sloganını kullanarak kullanıcıları tuzağa düşürüyor.” diye uyarıyor.
Geylani Gani, “Koronavirüs gündeminden faydalanarak kullanıcıları sahte e- postalar üzerinden tuzağa düşürmeye çalışanlar, şimdi de koronavirüs indirimi formülü geliştirdiler. “Koronavirüs indirimi, Virüsten kim öldü?”, “Korona mutasyona uğradı, daha da tehlikeli oldu!” gibi merakımızı cezbeden sloganlara sahip linkler paylaşıyorlar. Bu linklere itibar etmeyin!” diyor.
Hayatımızı esir alan covid 19, siber saldırganların yeni tuzağı olarak karşımıza çıkıyor. Siber saldırganlar, “Koronavirüs İndirimi” sloganının yanı sıra, merak uyandırıcı içeriklerle bilgisayar kullanıcılarının şahsi bilgilerini ele geçirmeye çalışıyorlar. Tıkladığınız bir web sitesi ya da pop- up ya da aldığınız bir e-posta kişisel bilgilerinizi saldırganlara ulaştırabilir!
Bilgisayar kullanıcılarını saldırganların yeni tuzağı hakkında uyaran Bilgi Güvenliği Uzmanı ve Tetra Bilişim Yönetim Kurulu Başkanı Geylani Gani, “Covid 19 mutasyona uğramış ve daha güçlü hale gelmiş, yeni veriler linktedir.”, “İstanbul’da virüsten ölenlerin yaşadığı yerler ve isimleri linktedir.” içerikli linklere tıklamadan önce kaynağını araştırın. Bunlar kişisel bilgilerinizi ele veren yeni bir tuzak olabilir.” dedi.
Geylani Gani, “Araştırmalara göre, koronavirüs hakkındaki merakımız bizi tuzağa düşürüyor. Öyle ki virüs hakkında bilgi sunan sitelerin yüzde 93’ü site zararlı yazılım barındırıyor, 2 bin 200’den fazla web sitesi ise şüpheli konumda bulunuyor. Bu sitelerin bazılarında “Koronavirüs İndirimi” sloganıyla kullanıcıları ağlarına düşürüyorlar.” dedi.
Siber saldırılara karşı toplumsal bilinç ve farkındalık düzeyimizin artırılmasının önemine işaret eden Geylani Gani, “Korku, merak ve evde kalmanın verdiği sıkılma durumu farkındalığımızı zayıflatıyor ve tıkladığımız web sitesini, epostayı, pop-up tıklarken neleri kaybetmek üzere olduğumuzu düşünmüyoruz. Bilgi edinmek isterken, kişisel bilgilerimizi deşifre edebiliriz.” diyerek 8 adımda virüsten korunmanın yollarına ilişkin yol haritası sundu:
Korona salgını nedeniyle evlerden çalışmaya başladığımız son 3 ayda kişisel veri ihlallerinde patlama yaşandı.
Daha Fazla BilgiTürkiye'de her yıl ortalama 4 milyon veri ihlali yaşanmaktadır. Özellikle salgın sürecini de içinde bulunduran ilk 3 ayık dönemde ise bu rakamın 5 milyonu aştığı görülmektedir.
Daha Fazla BilgiKorona günlerinde hemen hepimizin gündelik yaşamında başköşeye oturan video konferans uygulamaları, kişisel verilerin gizliliği açısından ciddi riskler barındırıyor.
Daha Fazla Bilgi