SWITCHING
Switching birden fazla ağ cihazının birbiriyle iletişim kurmasını sağlayan ağ donanımlarıdır. Switch bağımsız bir biçimde veri aktarımı yapabilir. Portların herhangi birine verilerin ulaşması durumunda Switch gönderilmiş olan port ve gönderen kişinin MAC adresini kendi tablosuna kaydeder. Belirli incelemeler yaparak hedef adresin portuna ulaşabilir. MAC adresi hakkında bilgi sahibiyse veri paketini hedef kapılardan birine gönderir. Port bulamadığı takdirde paketi gelen kapının dışında bütün kapılara yöneltir. Alıcı ve göndericinin veri paketleri aynı ise veri paketini imha eder yani siler. Switch’in bütün portlarının bant genişliği aynı standartlara sahiptir. Bir port başka bir portta bulunan bilgisayarla bağlantı kurarsa diğer portlarda bulunan cihazlar bu durumdan etkilenmezler. Bunun sebebi ise haberleşmenin sadece MAC adresi üzerinden yapılıyor olmasıdır.
Store And Forward (Depolama ve iletme): Bu iletim yolu, switch veri paketlerini iletim öncesinde ara belleğe alır ve kontrol toplamı oluşturur. Kontrol toplamı pakette kayıtlı olmaması durumunda paket iletimi gerçekleşmez. Böylelikle hatalı paketlerin ağ içerisinde gezme durumu önlenir.
Cut Through (Kestirme Switching): Veri paketlerinde sadece MAC adresi bilgilerini alıp, iletir. Herhangi bir şekilde hata kontrol mekanizmasına sahip değildir. Fakat diğer switchler ya da daha üst OSI katmanlarının hata bulmasından yola çıkılır. Bu yöntem diğer yöntemlere göre biraz daha hızlıdır.
Adaptive Switching (Uyarlamalı Anahtarlama): Bu yöntem diğer yöntemler gibi değildir karar mekanizmasına sahiptir ve kararları kendisi verir. Lider bir anahtarlama yöntemidir.
Serbest Parça Switching: Kestirme, depola ve yönet metotlarının avantajlarını kullanan yöntemdir. Adresleme bilgilerinin içerisinde olduğu veri paketlerinde ilk olarak 64 byte okunur. Paket kontrol toplamı olmaksızın iletim sağlanır. 64 byte’lık ethernet’te bulunan en düşük seviyedeki veri ölçeğine erişemeyen veri paketleri ayrılarak silinir.
Hayatımızı birçok anlamda kolaylaştıran Switching teknolojisinin birçok çeşidi vardır. Bunlar;
-
Micro switch,
-
Tact switch
-
Rocker switch
-
Toggie Switch
-
SMD Switch
-
Hook Switch
-
Reed Switch
-
Poe Switch
-
Modular Switches
-
Fixed-Configuration switches
-
Unmanaged switches
-
Smart Switches
-
Managed Switches
-
Switch Port hızı
-
Switch Port Sayısı
-
Poe destekleyip, desteklemediği
-
Stack yapısı olup olmadığı
TETRA Bilişim olarak Switching hizmetlerini profesyonel bir biçimde sunmaktayız. Firmamızın hizmetlerinden yararlanmak için bizimle iletişime geçin.